Чому під час встановлення параметра "Дата заборони зміни даних" можна змінювати дані до вказаної дати?
За замовчуванням обмеження за датою заборони не поширюється на користувачів, яким доступна роль "Повні права".
За замовчуванням обмеження за датою заборони не поширюється на користувачів, яким доступна роль "Повні права".
Для того щоб перевірити, які права встановлені для користувача, необхідно відкрити довідник "Список користувачів" (меню "Сервіс" - "Керування користувачами та доступом"). І якщо в цьому довіднику видно вкладку "Користувачі БД", то можна зробити висновок про те, що для користувача до набору прав включено "Повні права".
Для того щоб прибрати з набору прав користувача повні права, необхідно зайти в конфігурацію в режимі конфігуратора під користувачем, який виконує роль адміністратора та має повні права. Відкрити пункт меню "Адміністрування" - "Користувачі" і в картці користувача, для якого виконується коригування набору прав, на вкладці "Інше" встановити доступні ролі (прапорець навпроти ролі "Повні права" не повинен бути встановлений). Звертаємо Вашу увагу на те, що зміна ролей користувача набуде чинності лише після перезапуску конфігурації.
Для того щоб обмеження за датою заборони поширювалося на користувачів, яким доступна роль "Повні права", необхідно в налаштуваннях програми (меню "Сервіс") на вкладці "Заборона зміни даних" встановити прапорець "Поширити дату заборони на користувачів з повними правами".