Довідковий матеріал

Робота декількох користувачів

Описано роботу кількох користувачів з одним об’єктом у BAS, повідомлення про його блокування та перечитування звільненого об’єкта з бази даних.

Повідомлення про блокування об’єкта

Під час одночасної роботи декількох користувачів у системі кілька осіб можуть намагатися відредагувати один і той самий об’єкт. У такому разі завершити редагування об’єкта зможе лише той, хто першим почав уносити зміни. Усі інші під час спроби розпочати редагування об’єкта отримають попередження з номером сеансу та іменем комп’ютера, з якого цей об’єкт було заблоковано. Наприклад:

Повідомлення про блокування об’єкта

Помилка блокування об’єкта

Щоб унести свої зміни до звільненого об’єкта, його потрібно перечитати з бази даних.

Записатися телефоном