Робота кількох користувачів
Описано особливості одночасного редагування одного об’єкта кількома користувачами, повідомлення про блокування та повторне читання звільненого об’єкта з бази даних.
Під час одночасної роботи кількох користувачів у системі кілька осіб можуть намагатися відредагувати той самий об’єкт. У такому разі завершити редагування об’єкта зможе лише той, хто першим почав уносити зміни. Усі інші під час спроби розпочати редагування об’єкта отримають попередження з номером сеансу та ім’ям комп’ютера, з якого цей об’єкт було заблоковано. Наприклад:

Помилка блокування об’єкта
Щоб унести свої зміни до звільненого об’єкта, його потрібно повторно прочитати з бази даних.